Discussie: K. Wat is scheppen?
Los bericht bekijken
Oud 9 februari 2020, 17:30   #85
Rob
Staffunctionaris
 
Rob's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 april 2010
Berichten: 6.129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mihaela Bekijk bericht
Je kan iets onmetelijk niet afronden.
In feite is je irritatie het gevolg van het gegeven dat je er een andere definitie van zelfonderzoek op nahoudt en je op basis daarvan van mening bent dat het iets is wat nooit afgerond kan zijn.

Maar als zelfonderzoek is gedefinieerd als het onderzoek dat er toe leidt dat je tot kennis en inzicht komt over dat wat je in werkelijkheid / essentie bent + er zijn voorbeelden van afgerond zelfonderzoek, dan is het dus mogelijk.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het leven klaar is, of dat alle ontwikkeling stil staat. Het leven (as we know it) gaat door, voor en na en altijd. En verandering is het kenmerk van alle aspecten van het leven en de wereld, dus dat stopt nooit. En te midden daarvan kan het onveranderlijke punt van dat wat wij in essentie zijn gevonden worden, al was het alleen maar omdat het nooit weg is geweest en we het in feite ook nooit niet zijn geweest. Maar het is versluierd en die versluiering kan worden opgeheven. "Thuis komen van nooit weg geweest zijn", is een uitdrukking die b.v. Jan van Delden gebruikt.
Rob is offline   Met citaat reageren