Discussie: Vagebond's stekkie
Los bericht bekijken
Oud 28 september 2020, 21:36   #2253
kabu
Groepslid Persoonlijke perikelen
 
Geregistreerd: 31 augustus 2020
Locatie: Nirvana
Berichten: 1.125
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fer Bekijk bericht
@kabu: Zo kijk ik er ook tegenaan. Ben wel niet door een zwart gat verzwolgen maar urenlang op een pijnlijke manier als een speelbal heen en weer geslingerd tijdens mijn derde Ayahuasca reis. De boodschap was heel duidelijk, Ferry heeft de touwtjes in ieder geval ook niet in handen. Thanks for the reminder
Ik weet precies wat je bedoeld Fer. Ik heb begin dit jaar twee nachten na elkaar aan een ayahuasca ceremonie meegedaan te Geel.
Ik hoorde en voelde het gros van de andere deelnemers in de 20 personen tellende groep in cirkel rond mij urenlang op een pijnlijke manier als een speelbal heen en weer geslingerd worden. Ik hoorde braken, geroezemoes, geschreew, gebrul, gekerm... Je kan je er vast wat bij voorstellen.

Ik heb echter twee nachten na elkaar onbewogen in meditatie houding gezeten (in wit gekleed) met glimlach op mijn mond.
Had ik een truukje gevonden om controle te verwerven in een ayahuasca ceremonie?
Absoluut niet, dat is onmogelijk.
Ayahuasca kan je niet voor de gek houden, dat moet ik jou niet vertellen.

Wat maakte dan dat ik twee nachten onbewogen zat te mediteren met die dezelfde DMT hoeveelheid in mijn lijf dan de andere deelnemers?
Wel, zie nog maar is naar de fantastische video Samadhi Movie, 2018 - Part 2 (It's Not What You Think)vanaf 30:18. Vanaf daar gaat het zo...

Citaat:
Precies zoals een zon in een zwart gat wordt gezogen toen jij de grote werkelijkheid benaderde, je leven begint eromheen te evolueren en jij begint te verdwijnen.
Als je het imminente zelf nadert, kan dat angstaanjagend zijn voor de egostructuur.
De bewakers van de poort zijn daar om degenen op hun reis te testen.

Men moet bereid zijn om het hoofd te bieden aan zijn grootste angsten en tegelijkertijd iemands inherente kracht accepteren. Om licht te brengen aan de onbewuste verschrikkingen en de verborgen schoonheid binnenin.
Als je geest niet bewogen is, als er geen zelf reactie is, dan komen alle fenomenen geproduceerd door het onbewuste op en sterven weg.
Dit is het punt in de spirituele reis waar vertrouwen het meest nodig is.
Wat bedoelen we met vertrouwen?
Vertrouwen is niet hetzelfde als geloof. Geloof is iets accepteren op het niveau van de geest om comfort te brengen en zekerheid.
Geloof is de manier van de geest om ervaringen te labelen of te controleren.
Vertrouwen is eigenlijk het tegenovergestelde. Vertrouwen is blijven op de plaats van compleet niet weten, accepterend wat er ook voortkomt uit het onbewuste.
Vertrouwen geeft zich over aan de aantrekkingskracht van de singulariteit, tot het oplossen of ontmantelen van het zelf, om te slagen in het passeren van de poortloze poort.
Ik heb de 'sleutels' van mijn 'open geheim' hierboven in vet gezet.
Dat ik twee nachten in een ayahuasca-ceremonie mediteer als een Boeddha met glimlach op zijn gezicht heeft niks met controle te maken maar alles met vertrouwen en bewustzijn..


Wijziging aangebracht door kabu op 28 september 2020 om 22:03.
kabu is offline   Met citaat reageren